Dr. Ekrem Güldaş Haır Clınıc

Kaşlar sadece gözlerimizi korumakla kalmaz, aynı zamanda gözlerin güzelliğini ve tüm yüzün görsel etkisini de arttırır. Diğer yandan mükemmel şekillendirilmiş kaşlar kişiliğinize de katkıda bulunur. Ancak ne yazık ki tüm insanlar sağlıklı ve doğal şekilli kalın kaşlara sahip değildir. İnce kaşların moda olduğu zamanlar geride kaldı. Günümüz kaş ekimlerinin mevcudiyeti sayesinde, ince veya dökülmüş kaşlar simetrik kaşlara dönüştürülebilir.

Kaş Ekimi Nedir?

Geçmişe takılıp ince kaş trendini sürdürmeye, kaş kalemi ile kaşlarınızı doldurmanıza, kaş laminasyonu ve microblading yaptırmanıza gerek yok. Kaş ekimi, kaşlarınızın şeklini ve yoğunluğunu kalıcı olarak iyileştirecek neredeyse ağrısız bir prosedürdür. Kaş ekiminin en çok dikkat çeken faydaları ise şu şekildedir;

İyileşmek sadece 5-7 gün sürer ve sonuçlar kalıcıdır.

Ekilen kaşların çıkma oranları oldukça yüksektir.

İstediğiniz yoğunluğa ve şekle sahip olabilirsiniz.

Yeni kalın ve güzel şekillendirilmiş kaşlarla kendinizi daha güvende hissederek kaş kalemine güvenle veda edebilirsiniz.

Sorunsuz ve zaman kazandıran bir işlemdir.

Kaş ekimi, kaş bölgesi çevresindeki yara ve yanık izlerini gizleyecektir.

Kaş ekimi, kaş serumları veya microblading kullanımı ile mümkün olmayan son derece doğal görünümlü üç boyutlu sonuçlar verir.

Neden Kaş Ekimi Yaptırmalısınız?

Kaş ekimi uzman cerrahlar tarafından yapılır ve kaş kılı büyümesinde yaklaşık %90 oranında iyileşme olmasını sağlar. Genetik olarak ince kaşlarınız varsa ya da herhangi bir nedenle kaşlarınız döküldüyse bu işlem sizin için etkili bir seçenek olacaktır. Kaş ekimi aşağıdaki durumlarda iyi bir çözümdür;

Yaşlanma nedeniyle kaş dökülmesi

Kaş bölgesindeki yanık izlerini gizlemek

Kaşların fazla alınması nedeniyle seyrelme

Travma sonrası kaş dökülmesi

Alopesi areata

Tiroid bozuklukları

Kaş ekimi, istediğiniz kaş şeklini yeniden kazanmanıza yardımcı olacaktır. Birçok kadın kaşlarını büyütmek ve genel görünümü iyileştirmek için kaş ekimi yaptırmayı tercih eder. İnce kaşlardan bıktıysanız ve onları şekillendirmek için ayna karşısında saatlerce vakit harcıyorsanız, kaş ekimi hayal ettiğiniz görünüme kavuşmanıza yardımcı olabilir.

Kimler Kaş Ekimi İçin Adaydır?

Doktorunuz kaş ekimi için ideal bir aday olup olmadığınızı belirlemek için muayene yapacaktır. Ancak genel olarak aşağıdaki özelliklere sahip olan kişiler kaş ekimi için ideal adaylardır;

Komplikasyon riskinin minimum olması ve daha hızlı iyileşmeniz için tıbbi durumunuzun iyi olması gerekir.

Saç deriniz iyi kalitede donör saça sahip olmalıdır. İdeal olarak düz veya hafif dalgalı saçlar, doğal görünümlü sonuçlar ürettikleri için kaş ekimi için idealdir.

Gerçekçi beklentileriniz olmalı.

Kaş ekimi yüz özelliklerinizi yeniden tanımlayacak, görünümünüzü değiştirecek ve bu nedenle prosedürü gerçekleştirmek için en iyi saç ekimi uzmanlarından birine ihtiyacınız var.

Kaş Ekimi Nasıl Yapılır?

Kaş ekimi işlemlerinde hastanın kendi saçı kullanılır ve tercih edilen farklı yöntemler bulunur. Bu yöntemler ise şu şekildedir;

Foliküler Ünite Nakli (FUT): Sağlıklı saç içeren saç derisi parçası kulak arkasındaki veya kafanın arkasından alınır. Sonrasında şerit şeklindeki parça üzerinden saçlar alınır ve daha iyi bir şekil oluşturmak için kaş üzerine ekilir. Bu teknik, saç ekimi uzmanına çok sayıda saç greftini daha hızlı bir şekilde toplamak için daha fazla esneklik sağlar. Ancak FUT, donör bölgede hafif bir iz kalmasına neden olarak iyileşme süresinin uzamasını sağlayabilir.

Foliküler Ünite Ekstraksiyonu veya Doğrudan Saç Ekimi:  Bu tip kaş ekiminde, manuel enjeksiyon veya robotik mekanizma kullanılarak saçlar donör bölgeden tek tek alınır. Daha sonra saçlar, istenen şekli oluşturmak için kaşlara ekilir. FUE kaş ekimi yönteminin uygulanması daha uzun zaman alır ancak sonuçlar daha hızlıdır ve iz bırakmaz.

Kaş ekimi sadece vücudun bir bölgesinden saç alıp kaş bölgesine yerleştirmek değildir. En iyi kaş ekimi uzmanları, saçın açısına ve kalitesine özellikle dikkat eder. Kaşlardaki kıllar yaklaşık 15 derecelik bir açıyla uzar ve erkeklerin kaşları kadınlara göre daha kalın ve düzdür. Bu nedenle doktorunuz kaşların boyutlarına, kavisine ve şekline göre kesin açıyla ekimi gerçekleştirir.

Kaş Ekimi Aşamaları Nelerdir?

Kaş ekimi prosedürü dikkatli bir şekilde planlanmalı ve hastanın bireysel ihtiyaçlarına göre özelleştirilmelidir. Kaş ekimi söz konusu olduğunda işlemin dört temel aşaması vardır;

Konsültasyon ve planlama: Bu aşamada cerrahınızla ihtiyaç ve beklentilerinizi konuşabilirsiniz. Hatta kaşınızdaki özellikle mutsuz olduğunuz bölgeleri işaretleyebilirsiniz. Konsültasyon sırasında cerrahtan çalışmalarının öncesi ve sonrası fotoğraflarını size göstermesini istemeniz gerekir. Cerrah, ameliyatın adımlarını sizinle tartışacak ve yüz hatlarınıza göre en iyi seçenekleri önerecektir.

Greftlerin Alınması: Kaş ekimi işleminin yapıldığı gün, ameliyatın ilk aşamasında donör foliküler greftler, alınan bölgenin çok görünür olmaması için tıraşsız saç ekimi yöntemi kullanılarak alınacaktır.

Nakil aşaması: Bu aşamada saç ekim cerrahı, daha fazla hassasiyet için saç köklerini manuel olarak veya bir enjeksiyon kalemi kullanarak ekecektir.

Kaş ekimi sonrası iyileşme bakımı: Plastik cerrah donör ve kaş ekimi yapılan bölgeyi bandajlayacaktır. Foliküllerin doğru bir şekilde enjekte edildiğinden ve enfeksiyon olmadığından emin olmak için hastanın ameliyat sonrası bakımı büyük bir özenle takip etmesi gerekecektir.

Kaş ekimi işleminin tamamlanması yaklaşık 2-3 saat sürer ve hasta cerrahi işlemden sonra aynı gün evine gidebilir.

Kaş Ekimi Sonrası Sonuçlar Nasıldır?

Kaş ekimi sonrası iyileşme süreci ve sonuçları, saç ekimi prosedürüne benzer. İşlem sonrasında dikkat etmek için aşağıdakileri aklınızda tutmanız gereklidir;

Birkaç gün için ekim yapılan bölgede biraz ağrı, şişlik, kızarıklık ve kabuklanma olması gayet normaldir. Bölgeye antibiyotik uygulayabilir ya da soğuk kompres yapabilirsiniz.

Kaş ekimi işleminden sonra alıcı ekim alanını bir hafta yıkamayın. Kabuklanma olacağından yara olmaması içöin kabukları nazikçe çıkarmak için nemli yumuşak bir bez kullanın.

İyileşme tamamlanana kadar güneşten kaçının.

Kaş ekimi yapılan bölgeyi gerecek ağır egzersizler yapmayın.

İşlemden 15 gün sonra kaş kıllarının dökülmesi normaldir ve bu sadece geçici bir durumdur.

İşlemden sonraki üç ay içinde net kaş büyümesini fark edeceksiniz. Sonuçlar sonraki 12 ay boyunca daha gözle görülür olacaktır.

Kaş ekimi işleminden 12 ay sonra, yeni kaşlarınızın yoğunluğundan memnun değilseniz, ikincil bir prosedür alabilirsiniz. Ancak çoğu durumda bu gerekli değildir.

Kaş Ekimi Sonrası Bakım Nasıl Yapılmalı?

Kaş ekimi sonrasında kaş bakımının nasıl yapılacağı merak edilmektedir. İdeal olarak, donör kıl mevcut kaş kıllarıyla eşleşir ancak ekilen kıllar normal kaş kıllarından çok daha hızlı uzar. Bu nedenle 4-5 günde bir kaşları kesmeniz ve saç açısını korumak için kaş tarağı kullanmanız gerekir.

Kaş Ekimi Yan Etkileri Nelerdir?

Herhangi bir cerrahi prosedürde her zaman bazı riskler ve olası yan etkiler vardır. Kaş ekiminde çok küçük bir komplikasyon riski olsa da tüm detayları bilmeniz önemlidir. Yaygın olmayan ancak olası yan etkiler şunlardır;

Şişme

Sinir hasarı

Enfeksiyon

Aşırı kanama

Morarma

Yara izi Bir diğer olası risk ise yeni kaş köklerinin bölgeye çok fazla uyum göstermeden dökülmeye başlamasıdır. Böyle bir durum oluşması durumunda doktorunuza danışarak işlemi tekrarlatmak istediğinizi söyleyebilirsiniz.