Kadın saç ekimi, saç dökülmesi ya da saç incelmesi yaşayan kadınlara kalıcı çözüm sunan mikro cerrahi bir işlemdir. Saç ekimi operasyonu, hastaların donör bölgesinden (genelde kafanın arkasından) sağlıklı saçları alıp, kelleşen bölgelerine ekilerek gerçekleşir. Donör bölgesinden alınan saçlar dökülmeye dayanıklı saçlar olduğundan, bu saçlar tekrar yeni ekilen saçlar ile birlikte çıkar ve doğal görüntü elde edilir.

Traşsız saç ekimi olarak da bilinen bu saç ekimi, kadınların saçını tamamen tıraş etmek estetik açıdan rahatsız edici olduğundan, kafanın arkasında iki kulak arasında görünmeyecek şekilde tıraş yapılarak, küçük bir pencere açılır. Saçlarınızı açtığınızda kapanan bu bölge sayesinde saç ekimi operasyonu geçirdiğiniz belli olmaz.

Kadınlara saç ekimi yapılırken farklı bir yöntem daha kullanılır. Uzun saç ekimi (Long FUE) denilen bu yöntem donör saçları uzun şekilde toplanır. Toplanan bu uzun saçlar, saç ekilmesi gereken bölgeye uzun olarak ekilir. Traşsız saç ekimi ya da uzun saç ekimi işlemlerinin prosedür olarak farkı olmamasına karşın, hastanın ihtiyaçlarına ve isteklerine uygun bir operasyon planı yapılmalıdır.

Kadınlar için saç ekiminin aşamaları

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir