Sakal ekimi, başın arkasından veya çene altından (mevcut ise) alınan kıl köklerinin yüzde istenilen bölgelere ekilmesiyle gerçekleştirilir. Sakal ekimi, sakalda boşluk ve seyrek sakalları olan hastalar için kalıcı bir çözümdür ve doğru yapıldığında sonsuza kadar sürer.

Sakal ekiminde DHI yöntemi choi kalemi kullanarak greftleri sakala yerleştirmek için kullanılır. DHI tekniğinin kullanılmasının nedeni operasyon sonrası yüzde herhangi bir iz kalmaması ve yüzde kesi oluşmamasıdır. DHI metodu ile aynı anda hem kanallar açılır; hem de greftler istenilen bölgeye yerleştirilir.

Sakaldaki boşlukları doldurmak için ne kadar saç gerektiğine bağlı olarak operasyon 2 ila 4 saat arasında sürer. Saçların yeniden çıkması genellikle dört ila altı ay civarında başlar. 10 ay içerisinde ise nihai sakal ekimi sonuçları görülür.

Choi kaleminin en önemli özelliği saç köklerinin ekilme açısını doğru sağlamasıdır. Saçlar genellikle 40-45 derecede ekilir. Ancak sakalın etrafındaki kılların 10-20 derece açıyla ekilmesi gerekir. Choi kalemini kullanarak daha küçük açılarda performans gösterebiliyor. Böylece greftler farklı açılarda yerleştirilir ve kıllar uzadıkça doğal görünecektir.

DHI tekniğinin kullanılmasının bir diğer nedeni de işlemin FUE’ye göre daha kısa sürmesi ve hastaların daha az ağrı hissetmesidir. Sakal ekimi sırasında, doktorun operasyonu her hastanın özel ihtiyaçlarına göre planlaması ve yüzüne en uygun sakal tasarımını sunması gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir